Bröd & fransk kärlek
Lånade ett recept av Jim Lahey från Sullivan Street Bakery. Lat, i vissa hänseenden, som jag är valde jag att låna Paddy:s svenska översättning. Originalet finns på New York Times.
Brödet blev gott, lågt men gott. Godare är ändå känslan av att ha fyndat en 4-liters Le Creuset. Detta är, om jag förstått nåt rätt, kökets hörnsten. En gryta som har potential att krossa både ben och råttor. Huvudsakligen är den också en användbar gryta som till och med går att frysa(!). Att den är fransk är givetvis också en fin släktdetalj.
Creusetten må ha gjort mig glad. Att priset var nedsatt med 40% gör mig tillfälligt ännu gladare. Så det gör inget att det blev nyansen ”Granite Creme” istället för en ”Volcan”. Den håller iaf en livstid.
Fotnot: Lämna en kommentar om du är intresserad av köpstället.
juli 3rd, 2007 at 10:45 #Malin
Vill också ha en sån gryta.. Ikeagrytor är ju inte direkt toppklass. Brödet ser asgott ut förresten.
Omar: köpte min hos Cervera på Regeringsgatan. 2/3 av vad den kostar på andra ställen. Gäller just den beiga.