Billiga tips för att fixa till köket

Sopstank och skumma fläckar lockar knappast till matglädje. Ändå är det vanliga kombinationer i stans studentkök. Korridorsköken i Flogsta må vara (och alltid ha varit) värst.

Vårt pyttelilla kök är oftast långt ifrån ostädat men även bra kan alltid bli bättre. Härom helgen tog jag tag i den sunkigaste lilla skrubben – sopskåpet under diskbänken. Skåpet är tillhåll för bastanta rörledningar (60-tal), sopsortering, diverse kemikalier och sambons oräkneliga mängder blomkrukor.

Som ni förstår är det här lägenhetens lilla skämsskåp. Sommartid blir det riktigt varmt och kvalmigt. Det fläckiga golvet har hittills bestått av ett lapptäcke av masonit och hyllplast. Mörka utrymmen är inte heller lätta att hålla i ordning.

Så, vad gör man? Jag plockade ur och rensade bort tomma flaskor som gjort sitt. Rev ut den gamla hyllplasten och dammsög för glatta livet. Sen dags för en av dagens stora utmaningar. Att mäta upp ny kontaktplast med urtag för rör och annat jox.

Så här såg det ut när jag röjt ut det mesta. (Den gamla plasten syns på det lilla hyllplanet):

Sopskåpet halvvägs genom arbetet

Sopskåpet halvvägs genom arbetet

Halvannan meter självhäftande kontaktplast är inte att leka med. Åtminstone om man, som jag, vill undvika luftbubblor till varje pris. Ett hett tips är att köpa med en liten plastskrapa (brukar finns i butiker som säljer fönsterplast), i nödfall duger en hård fönsterskrapa. Jag avslutade med en liten sträng våtrumssilikon kring ytterkanten på skåpet, och kring passbitarna intill röret. Försökte dock att få det luftigare i innerkant. (Om det skulle råka rinna ner något under skåpet).

Här ser ni resultatet:

Sopskåpet med fräscht nytt ytskikt

Sopskåpet med fräscht nytt ytskikt

Ljusare, heltäckande plast som är enklare att torka av. Nu blir det nästan lite roligare att sopsortera. Man ser ju faktiskt vad som finns här inne!

Posted in hemlagat at mars 12th, 2012. Trackback URI: trackback

No Responses to “Billiga tips för att fixa till köket”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>