Första bananen i rymden – en scoutklassiker

Banan före grillning

Ännu en lat dag i solen. Med bakvänd serveringsordning dessutom. Först fika, sen varmrätt, därpå en dessert.

Märkt av lika delar Solsidan på TV4 och låg tolerans för värme tände jag grillen. Man vet ju aldrig när sommarvärmen försvinner österut. Dessutom måste köttfynden en dag lämna frysen. Idag blev det färdigkryddade revben. Föga nyttigt, lagom gott och helt okej med en enkel hemmagjord glace.

Som vanligt var glödbädden som mest perfekt efteråt. Så, jag skickade iväg sambon för att proviantera dessertmaterial. Varpå kom hem med en påse  ekologiska bananer. Till saken hör att vi tillsammans sett Fredrik Gerttens ”Bananas” – om hur bl a Dole utsätter odlarna för livsfarliga gifter. So, ekologiska bananer it was. De råkar vara i precis rätt storlek för att bli en scoutklassiker. Chokladfylld banan på grill.

Man tager en banan, en bit aluminiumfolie, lite krossad choklad (jag tog Kalevs ”tiramisu”-choklad). Skåra bananen ner till skalet. Stick ner lagom mycket choklad men ej så bananen spricker. Vik in skutan i en bit aluminiumfolie. ”Grilla” lagom länge, stående med kölen nedåt. Servera kokhet med en klick glass eller vispad grädde. Barnsligt gott!

Posted in hemlagat, serverat at juni 12th, 2011. Trackback URI: trackback

No Responses to “Första bananen i rymden – en scoutklassiker”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>