Vårkänslor i studentköket

Vad har två homosexuella inredare med våren att göra? Tomas Cederlund råkar vara först ut när Allt om Stockholm frågar kändisar om uteserveringar. Basala prylar som när, var och hur men också – saker som stör i vårsolen. Cederland nämner en detalj jag lätt förlikar mig med: skrikande barn!

Våren bjuder på så många slags än yttre och inre make-overs. Stilla veckan som kulminerar under skärtorsdag, långfredag, påsknatt och påskdagsmorgon. Passande nog sammanföll i år sommartiden och inledningen av fastans sista vecka. Lagom till att kroppen vant sig vid denna en-timmes-jetlag firade vi också i kyrkan livets seger över döden. En härlig vårdagsmorgon för såväl själen som hela vårt skälvande universum.

Tvärtemot det ironiska finska talesättet ”varför njuta när man kan lida?” har vintern mest varit njutningsfylld. Trots att jag lämnade den thailändska värmen… För jag reste ju hem för att spendera mer tid med min underbara flickvän.

En flickvän som råkar dela min faiblesse för livets goda. Till exempel när det kommer till säsongens glassnyheter. På ena planhalvan en gullig liten filmskådis med tillhörande isglass, på andra sidan två glada amerikanska tjockisar. Vi har alltså provat såväl Ice Age-pinnen Lemon Age och Ben & Jerrys kaka-på-kaka historia ’wich. Personligen gillar jag isglass, också i fallet Lemon Age. Smaken känns lagom godisaktig för att vara nästan helt syntetisk i smakväg. Att man petat ned en liten colagodis-bit i form av en nöt gör glassen värd sina typ fjorton kronor. Andra verkar ha ägnat glassen mer funderande.

Ben & Jerry’s sandwich-historia lämnar dessvärre en del övrigt att önska. Inte ens glassgrabbarna kan komma undan med att låta cookies bli mjuka. Åtminstone om de ska fungera i kombination med snabbt smältande vaniljglass. Amerikanska cookies i all ära men här är en efterrätt som du gör bättre själv. Gärna av (stora!) hembakade kakor och – om du orkar och vill – en god hemfryst gelato. Mmm!

Den som gillar amerikansk glass kan istället spara sina glasspengar och spendera dem på fd Café Kåkbrinken i Gamla stan. Plejset som tidigare sålde glass i hembakade våfflor har bytt ägare och därmed även koncept. Idén stavas numera hembakade våfflor/strutar fyllda med glass från Ben & Jerry’s! Jag och A. tittade av en slump in på premiärdagen i april. Då var både köer och personal lagomt loja. I veckan som kommer lär det bli ändring av. På tisdag firas nämligen ”free cone day” och då serveras gratis glass till massorna!

Posted in hemlagat, noterat, serverat at april 18th, 2009. Trackback URI: trackback

No Responses to “Vårkänslor i studentköket”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>