Nattvardsbröd eller nattvardsbröd

Igår vigdes David, Henrik, Lisa, Mattias, Rob och säkert fler. Prästvigdes alltså, med handpåläggning, bön och hela kittet. En sprudlande härlig händelse att få vara med och dela. För egen del spenderade jag min söndagsförmiddag i Storkyrkan (Stockholms domkyrka). Inte mindre än fjorton kandidater vigdes där av biskop Caroline – fem diakoner och nio präster.

Hand(pålägg)ning i all ära men raskt vidare till maten. På Lisas mottagning bjöds på bulgursallad med kyckling och diverse grönt. Till detta en tzatziki och bröd. Bland annat bröd från familjen Ud-Din. Mor hade hållit sitt löfte och satt en ljus deg medan jag under lördagen rörde ihop en surare smet. Min vigningspresent blev således två vackra ljusa brytbröd och ett par mörka kavringar.

Då jag tyvärr hade jag slut pappersformar bakade jag av en rund kavring. Med lite mjöl på såg den ut som – och förväxlades också med – en pudrad kladdkaka. Lite dråpligt kan tyckas men brödet gick åt. Flera frågade också om receptet. Helt klart en stor komplimang. Och grattis Lisa & alla ni andra!

Posted in serverat at juni 10th, 2008. Trackback URI: trackback

One Response to “Nattvardsbröd eller nattvardsbröd”

  1. juli 1st, 2008 at 06:34 #David Fredin

    Tack så mycket! (så här hundra år efter)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>