Förskolan – där avloppet luktar konstigt

Hann knappt in i köket förrän stanken nådde mig. Denna odörexplosion av surnat fett och smuts. Smuts jag lovat ta itu med ”imorgon” när jag gick från jobbet klockan 20 igår. Fick alltså knäa mig ner på golvet och börja montera ur golvbrunnarna. Efter sisådär fem pass i diskmaskinen luktade plasten inte längre illa. Motsvarande antal varv fettlösare gjorde också underverk för avloppet. Det var som att se mig före/efter lördagstvagningen, men i doftväg.

Torsdag är fiskdag. Inte nog med att avloppen ville mig ont – jag hade också glömt flytta fisken från frysen till upptiningskylen. Försening följde alltså på försening. Inte ett populärt tema, varken för mig eller förskolebarnen. Tider är till för att passas. Bestämde mig ändå för att dubbelpanera hajmalen (pangasius hypophtalmus) och skickade ut denna med potatis och ingefära-crémefraiche. Svensk sommar med en lätt doft av Asien.

Tröttheten från onsdagens strapatser hängde kvar. Detta till trots lovade jag att jobba på Orvars krog på Norrlands nation imorgon. Ett löfte jag tvangs ta tillbaka när jag vaknade sent på eftermiddagen. Hade helt enkelt somnat vid hemkomst efter jobbet och kände mig helt ur gängorna. Ny arbetsplats, egen (oslipad) planering, sommarvärme och tunga lyft har gjort sitt för att slita ned min tunna pakistanska kroppshydda. Inte ens min finska sisu kunde ha få mig att gå till jobbet på fredagen.

Slitsamt eller inte. Jag är ändå glad över att ha ett jobb att gå till. Särskilt på ett fräscht och trivsamt ställe som Ekbacken. Detta är en arbetsplats jag kommer ha svårt att lämna.

Posted in serverat at juni 5th, 2008. Trackback URI: trackback

No Responses to “Förskolan – där avloppet luktar konstigt”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>