Den nya tjejen i köket
Lagom till catering-giget kom hon till Stockholm. Flera veckor efter att vi träffats på matmässan var hon tillbaka från Tyskland. Denna långa, gnistrande, blonda skönhet från Solingen. Förstår att hon är populär och allt men jag hade verkligen saknat henne.
Nu är hon och jag oskiljbara i köket. Vårdar henne som en fågelmor skyddar sina solkänsliga nykläckta. Eftersom jag redan har en grönväxt som heter Ebba har denna donna fått namnet Sofi. Just det, som Sofi Fahrman. ”Hon är väl inte det skarpaste stålet i verktygslådan…” mumlade någon. Pytsan! Får jag nu ordning på dansstegen (läs: knivtekniken) ska vi nog få till lite sköna rytmer.
Sofi är inte bara tyska, hon är kunglig också. Tillhörande smedsläkten Wüsthof och yngsta barnet i Classic-familjen är hon en sann Ikon. Hennes ljusa färg har till och med gett henne tillnamnet Royal. (Wüsthof Classic Ikon, Royal). Fick tag på henne via eventkock och största skillnaden mot den äldre klassikern är handtagets utformning. Handtaget är mer ergonomiskt, likaså polstret som är ett mellanting mellan Classic och Cordon Bleu-modellernas dito, lägg därtill en stadig klack. För den vågade finns kniven förutom i svart och gräddvitt även med trähandtag.
Välkommen till Uppsala och in i mitt liv Sofi. Måtte vi få det roligt i köket!
maj 28th, 2008 at 10:32 #Fredrik Goldhahn
Fantastiskt beskrivet kring en fantastisk kniv =)
…och tack för den lilla länkreferensen…
Allt gott,
Fredrik Goldhahn
på eventkock.se
juni 4th, 2008 at 09:42 #Jesper
Äre du och Sofi i köket på Ekis, nurå? Hur går det, förresten? Update your blog. Really. Update your blog.