Snabbmat jag fastnar för

Burgare från Street food - Stockholm

Kokboken är läst, filmen lär dröja, men restaurangen har just öppnat. Kocken Marcus Samuelssons gatmatskoncept har alltså äntligen fått ta fysisk form. Placeringen känns optimal; jämte Pizzahut och nya Roberts coffee® och tvärs över från Burger King på Stockholms central.

För en genomstressad Uppsalapendlare känns en osvettig hamburgare som en hägring. Inte sedan Skanssundets sjökrog bevistades har jag smakat snabbmat i form av riktig föda. Nog för att inramningen är enkel eller kanske just därför känns idén genial. Fast food till sushipris, vid ’provisoriska bord’. Varken rena rånet eller mat som väcker ens kalorisamvete.

Samuelssons Street food känns alltså helt i linje med dess boknamne. Inget bullshit. Inga bestick men väl värt ett besök, om än i all hast.

Andra som hunnit förbi konceptet: SSD, Rest, Fokus, Tv4

Posted in hemlagat at december 10th, 2007. Trackback URI: trackback

No Responses to “Snabbmat jag fastnar för”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>