Muffinette med äpple och kanel

Muffinette med äpple och kanel

Om fredag är buffédag är söndag bakdag (inte bakisdag!). Efter fyra veckor med chokladmuffins i olika formar och former har jag idag vågat spexa till det hela lite grann. Med allt annat klart i skafferiet och ett nytt paket Rättvisemärkt kakao till nästa chokosug fick ett par tre royal gala följa med hem från Ica.

Ett par drag med pennan i originalreceptet och några varv med stavmixern och jag var åter i baktagen. Här är instruktionen:

5 dl vetemjöl

1 3/4 dl socker

4 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk kanel

2 krm salt

2 rivna saftiga äpplen

1 ägg

3 dl mjölk

1 dl olja

Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, kanel, salt (och kakao). Rör om och blanda väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut med elvisp. Riv äpplena (med eller utan skal). Rör ner de rivna äpplena och äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet.

Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för Amerikanska muffins. Fyll dem lite mer än hälften. Ställ på stora chokladbitar på högkant och tryck ner dem lite, lite försiktigt så att inte all choklad hamnar i botten utan i mitten när muffinsarna gräddas (det sjunker ner). Grädda 20-25 min i mitten av ugnen, om du använder små muffinsformar ca 15 min.

Källa: Inger Lindström ? Anpassning: Omar Ud-Din

Fotnot: originalreceptet av Inger Lindström hittar du här.

Posted in serverat at maj 13th, 2007. Trackback URI: trackback

No Responses to “Muffinette med äpple och kanel”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>