Godaste köpta semlan

En alldaglig semla

Jag har för första gången på länge gjort avkall semlenormen och både köpt semlor (mor bakar själv) och handlat dem före fettisdagen. Varför? För att jag det är trångt i studentkorridorer och en semla med mjölk (hetvägg) mättar lika väl som en snabblagad pastalunch. Mest av allt kände jag för att prova något annat än en vanlig slät bulle med halvdan grädde och opersonlig mandelmassa; sånt finns i Uppsala också.

Med studentbudget blev det två ställen jag sökte särskilt på: Slussenbageriet på Söder och NK på Norrmalm. En Karlsbader som skulle visa sig himmelskt god även då jag tappat kartongen på vägen hem. I brist på annat blev det ”två vanliga små” på NK; rikt folk köper nog bara tråk-semlor.

Årets semlesyndande gav i vart fall ett gott resultat. Karlsbadern lär jag återvända till. Om de ärtiga töserna hos Slussenbageriet vill byta ut surheten mot leenden kanske jag till och med återvänder för andra affärer. Men det lär knappast hända.

Ett större semletest hittar du hos min nuvarande morgontidning Svenska Dagbladet.

Posted in serverat at februari 20th, 2007. Trackback URI: trackback

No Responses to “Godaste köpta semlan”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>