Leif Mannerström: satsa på grytor
Stjärnkocken och Guide Michelin-aktuelle Leif Mannerström chattade häromdagen på DN.se. Studentköket passade på att försöka ställa en fråga. Glädjande nog fick vi också svar på vår fråga. Läs vad Mr Husmanskost rekommenderar i billighetsväg.
Hej Leif, är en student med stort husmansintresse. Vad slags mat rekommenderar du att jag stadigt ”lär in” om jag vill kunna kocka i Sverige?
– Hej Comiss! Laga gärna grytor som går att förbereda i god tid och håller sig bra. Färsrätter är också bra, billig bra mat som är gott både varmt och kallt.
Mvh Leif Mannerström
Hela chattet finns på DN.se .
april 2nd, 2008 at 08:25 #Kotten
Coolt. Jag skulle också vilja tillägga ”sill och strömmingsrätter”, även om det är precis som Mannerström säger.
Förresten – heter den inte Guide rouge, numer?
april 2nd, 2008 at 10:35 #O.
K: Sill och strömming är noterat. Vad gäller Guide Rouge de Michelin verkar båda namnen gångbara. Som dammsugare och punschrulle.