Den blomstertid nu kommer
28 grader på uteplatsen och hjärnan skrynklar ihop sig som ett felskrivet skrivmaskinsblad. Märker att det är länge sen jag stod i ett storkök. I Thailand var kökstempen närmare 45 grader, men det här är Sverige. Och jag vänt på tok för många boksidor för att palla värmen. Men äta måste man, så vad gör man?
Hittade jättechampinjoner på Kvantum i Gränby och fick en flashback till ett annat kök. Lade ihop ett och ett. De små grå malde ett par varv och resultatet blev ett lyckosamt möte. En blomsterbukett av grönt, rött och gult, lila och brunt.
En enkel sallad på mynta, färsk mogen mango, några stänk citronsaft (hade ingen lime!) och några gräslöksblommor, ett par rosenknoppar av bauernschinken (tysk rökt skinka). Till allt detta varsin ugnsbakad svamphatt med örtkryddad färskost.
Härliga sommarsmaker med god och nyttig sälta, sötma och syra Bäst av allt? Det tog 20 minuter från skärbrädan till tallriken!
No Responses to “Den blomstertid nu kommer”
Leave a Reply