Kalla kylar till coola kunder

Säljbild från Micke Ladan”Stackars kocken”, hörde jag nån säga. Klockan vara kvart över sju när jag tog trapporna upp till förskolans rastgård. Det visade sig snart att kylkompressorn lagt av under nationaldagshelgen. Tre frysskåp med mat var döda. ”+52” stod det på displayen, ungefär sjuttio grader för varmt.

Det har gått nåt år sen den där sommaren när frysen slog ifrån tre gånger. Till slut visade det sig att fastighetsteknikern glömt fylla på kyl-vätska i tanken. Smart snubbe! Nåväl, frysarna funkade efter det – men inte i huset tvärs över.

När jag bytte kök visade det sig nämligen att två av fem maskiner var trasiga. En frys hade felanmälts för ett halv år sen, en kyl likaså. I jakt på bättre begagnade ersättare stötte jag på Micke Ladan. Den kanske märkligaste firman på Blocket.se. Killen verkar ha fastnat i en jargong som bäst beskrivs som finland-svensk gubbe möter Västra Frölunda.

Den här killen verkar ha fattat att Alex Schulman säljer bättre än snustorrt fackspråk. Micke-Ladan kombinerar friskt fördomar och förhastade slutsatser till de mest djävulska av sarkasmer. Best of blocket, säger studentköket.

Eller vad sägs om:

”För att minska sopberget så tar man en VACMASIKN så miniminerar ni berget av sopor.
Gästerna som var lite besvärliga dan innan kan vaccas dom med så har ni inte så mycket besvär av dom heller efter som dom har tappat luften då.

En degblandare kan beskrivas med orden:

”Kommer från en skola där det finns snälla barn å elaka lärare tror jag.”

Om man har en slö kniv å en slö kock eller en död,
då har Ladan en lösning.

Så ni kan fixa grönt å rötter till varenda vegetarian på Söders höjder.
Denna Hällde 100 är helt komplett pressar själv.
Så ni blir tvungen att bygga ett nytt rum för djävulsmaskinen
så den inte blir till besvär för personal NEDSKÄRNINGEN
som vi andra ajjajjaj. Livet är surt sa kålroten till tomaten.”

Ingenting verkar hänga ihop, men det är rätt kul. Även om man inte har plats för en 100-liters degblandare i studentlägenheten.

Posted in Okategoriserade at juni 6th, 2011. Trackback URI: trackback

One Response to “Kalla kylar till coola kunder”

  1. juni 7th, 2011 at 05:11 #Jesper

    Kul att se att du skriver igen! Bra där!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>