Utslängda från gotlandskrog

Hörde en antirekommendation i mångdags. En lärare hade besökt en av citykrogarna i Visby. När han efter en halvtimmes sporadisk ögonkontakt skällde ut hovmästaren fick han ett otacksamt men uppriktigt svar.

– Då kan ni väl ta och gå härifrån!

Läraren med sällskap valde att följa servischefens uppmaning och lämna etablissemanget. Var de hamnade istället är en annan historia. Poängen är att det kunde gått så mycket längre om de stannat kvar. De kunde ha fått god service av en annan servitör, troligast är väl att snacket hade gått och deras bord fått taskigt bemötande kvällen ut.

En som kan matsalsvåldet på sin fullmatade högerhand är tydligare hovmästaren Steve Dublanica. Han har till och med skrivit en bok om hur totalt oetiskt han och hans kollegor tänker. Nu är det väl självklart att restaurangfolk försöker tjäna pengar på sina gäster. En del av tricken SvD nämner känns ändå lite väl taskiga. Eller?

Posted in noterat at oktober 21st, 2008. Trackback URI: trackback

No Responses to “Utslängda från gotlandskrog”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>