Svinbillig mat på fattigdomsmarginalen

Studentliv är sällan eller aldrig flådigt. Särskilt inte i början av hösten. De många veckornas väntan på första studiemedlet är ett kasst sätt att sparka igång studierna. Men skam den som ger sig.

Vegetariskt var tanken när jag trampade cykeln ner till matbutiken på hörnet. Nu blev det inte så. Lyckades istället köpa halvannat kilo karré för sextio spänn. Några paket tomatkross, lite röda linser och nåt kilo mjöl hade jag också råd. Sen var hundringen slut och matkassen förvånansvärt full.

En vecka senare hände samma sak; nytt karréparti till lite högre pris. Ett kilo kött, en liter mjölk, ett par svampar och två paket jäst. Tillsammans med vårterminens okokta pasta och ris fanns helt plötsligt mat för ännu en vecka. Jag tror knappt på mirakel men om Gud kunnat mätta tusenden med två bröd – då är detta nära nog ett snabbköpsunder.

Vad gjorde jag alltså av detta underbara lilla köttparti? Stekte på den lite lätt med husets kryddor och avnjöt med gräddsås av (östeuropeiska tjernobyl-) kantareller. Nåt kilo kokade jag en enkel gryta på tillsammans med nämnda burktomater och finhackade morötter. Det blev jättegott, och jättemycket. Så nu kan jag äta gris åtminstone tills CSN känner för att betala ut mitt studielån.

Men ikväll tror jag det blir till att äta middag på Samariterhemmet, det är trots allt länge sen soppmässan hade säsongspremiär. Nästan lika lång tid har gått sedan jag tog emot nattvarden. Behöver nog planera studier, jobb & gudstjänster på ett mer strukturerat sätt. Bestämmer så, men det får bli en annan dag.

På tal om grisar har Kotten gästspelat på proffsbloggen Taffel, just på temat karré. Du läser väl deras nyhetsbrev?

Posted in hemlagat at september 11th, 2008. Trackback URI: trackback

One Response to “Svinbillig mat på fattigdomsmarginalen”

  1. september 12th, 2008 at 11:32 #Lisa

    Men karré är det bästa köttet, vad klok du är!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>