överraskar mor med nya tapeter

”När en katt ligger och sover i ett rum finns det inte mycket mer för en inredare att göra där.” (Ernst Kirchsteiger)

Nog för att Elsa brukar övernatta under köksbordet men vårt kök har ändå länge känts slitet. Tyvärr har tidens (eller burfåglarnas) tand struntat i allt som heter patina. När du inte längre kan skilja mellan tapeten och bakplåtspappret… då får man hoppas att semestern räcker till renovering.

Med mor på semester i Finland började jag alltså riva tapet i hennes kokvrå. Till syrrans stora förtret bör tilläggas. Hon gillade heller inte när jag drog in en ny armatur förra sommaren, så det förvånade mig inte. Efter att halva väggpapperet blötts ned började jag ångra mig så smått. Ågren stack in huvudet och undrade vad jag gett mig in på. Kanske hade han rätt.

Jag bestämde mig för att utmana min dåliga självkänsla och fortsatte. Vägg för vägg, våd för våd. Sanningen att säga dubbeljobbade jag mot balkongen också. Har länge trånat efter en ljus plats att ta matbilder på. Så  jag tapetserade om och lackade väggpanel om vartannat. Rätt skönt med lite omväxling. Efter att ha ersatt en del pannor och grytor var köksväggarna den logiska efterföljaren.

Fredag morgon väcktes jag tidigt, tidigt av syrran. Tydligen skulle Mrs Ud-Din komma hem samma bara någon timme senare. Snabbt ur sängen och ut i lägenheten för att putsa, sopa och feja undan alla limrester och naftaflaskor. På med en kanna kaffe och ut med fågelburen på balkongen (billigt sätt att lura ut mor i uterummet?)

Tusen kronor och några timmars jobb om dagen under en veckas tid. Mer än så kostade inte årets sommarprojekt. Nu murade jag varken rök eller bytte ut vitvaror men som semestergig funkade detta över förväntan. Och modern? Hon blev nöjd nog med köket. Att balkongen gått från 70-talsbrunt till bländvitt mottogs också det med öppna armar. Till och med katten gillar det.

svgallery=kitchen

Posted in hemlagat at augusti 25th, 2008. Trackback URI: trackback

One Response to “överraskar mor med nya tapeter”

  1. september 3rd, 2008 at 03:53 #Helena

    Roligt att fler gillar att döda sommaren med tapetsering! Och Ja, Ki Box är värt ett försök.

    Jag gillar massa olika träningsformer, men Ki Box slår allt! Nu vet jag förstås inte om det kan jämföras med riktig boxning, men det är grymmt skönt att slå bara på adrenalin när inte kroppen orkar mer, så att säga =)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>