Prinsessa till mors födelsedag
Födelsedagar är roliga dagar. Särskilt för en gastrofil som mig. Eftersom jag är i Schweiz när hon egentligen fyller år bakade jag en liten tårta till lördagskaffet. En hemmabakad klassisk princesstårta.
Tårtan bygger alltså på en ringbakad sockerkaksbotten (springform blir perfekt). Ovanpå detta varsitt lager vaniljkräm och jordgubbsmousse, grädde, (tyvärr köpt) marsipanöverdrag. Som dekoration lite pudersocker, hemrullade rosor och naturliga (ej ätbara) gröna rosenblad.
svgallery=bdcake07
juli 7th, 2008 at 08:23 #Jesper
Tjockt najs! Var köper man marsipanlock?
juli 7th, 2008 at 10:13 #Omar Ud-Din
Hittade mitt (från Odense Marcipan) på Coop. De hade inget annat i marsipanväg, däremot åtta sorters mandelmassa… Så, en större mataffär borde ha sånt inne.
Monteringen gick otroligt smidigt, särskilt med hjälp av ett par extra händer. Bara att rulla ur folien och se till att inte fucka upp det.
juli 9th, 2008 at 12:40 #KarinW
Tjusig tårta!
Köpte själv färdigkavlad marsipan för ett tag sen och det kommer jag att göra igen,25 spänn på Willys!