De ratade kokböckernas himmel

De ratade kokböckernas himmel

Mitt sökande efter klassiker som Larousse och ”Prinsessornas kokbok” fortsätter. Senaste anhalten var en rätt välkänd, men hemlighållen, källa. Bland bleknade exemplar av Bonniers, ICA-förlagets och Annas stora standardverk låg några knappt tummade titlar. I fullgott skick fann jag inte ett utan fler kopior av Tina:s, Jamie:s och till och med bantarprofessorn Rössners pengamaskiner. Jamie fick, på nåder, följa med hem. Resten fick stanna kvar med hyllmeter av Viktväktarklassiker och nyuppställda ”Den nya perfekta smalmaten” av Paulun.

Ett kort samtal med bokhållaren bekräftade mina första misstankar. Det är här rea-böckerna hamnar när köparnas matintresse gått över. Tina sades till och med behöva gallras ut lite då och då för att hon dyker in så ofta. TV4 Vision är också en vanemissbrukare av kortlivade middagstipsare. Tänka sig att andrahandsvärdet på moderna klassiker är så kort. Tur då att mat är något vi äter varje dag. Så vet man iaf att kändiskockarna klarar sig och att andra snart trippar in på scenen.

Läst för övrigt att Kotten (som Mackan med skägg) är fett nöjd med sina nya rockers.

Posted in medier at april 30th, 2007. Trackback URI: trackback

4 Responses to “De ratade kokböckernas himmel”

  1. maj 2nd, 2007 at 05:49 #Jessika

    Hej,

    Känner du till antikvariat.net?

    Där kan man söka efter antikvariska böcker över hela Skandinavien. Tyvärr alltså ;).

    Jag hittar alldeles för många böcker där. Jag samlar på böcker som prinsessornas kokbok.

  2. maj 6th, 2007 at 08:25 #Patricia

    ”Prinsessornas kokbok finns att hitta på nätet. http://www.hjortedsantikvariat.se Vet ej hur seriösa de är. På tradera finns den ute. Lycka te!

  3. maj 27th, 2007 at 10:00 #Xilonen

    Hej! På Myrorna brukar dem ha många många bra böcker… värt ett besök i månaden faktiskt. 🙂

  4. juni 1st, 2007 at 06:31 #Max

    Bor i Kapstaden och hittade idag ”Made in Italy, Food & Stories” av Giorgio Locatelli för fina 50 spänn. Tror boken kom ut för ett par månader sen, hursom kostar den 355 ny i bokhandeln bredvid. Mycket fint.

    http://www.a-stove.com

    Omar: Cool. Älskar att fynda kokböcker till schyssta priser. När man ser bloggar som din förstår man varför bloggen är den nya kokboken.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>