Muffin + stavmixer = lycka

En ensam chokladmuffin

Jag har hittat ett par nya glädjeämnen i livet. En vass, tysk, högljudd fingerstrimlare/ballongvisp/soppblandare från Braun är den ena. DagensMuffin.se är den andra. Med stavmixer går nästan allt lite snabbare. Inte nog med att muffinsmeten blir tokslät, frukostyoghurt med müsli blir så smidigt att det går att dricka ur sugrör. Som om det inte vore nog finns en massa recept (typ 17 900 googleträffar) som gärna får provas med stavmixer.

Ett koppkaksrecept jag provat och till och med rekommenderar är detta. Nu när jag slipper blanda för hand tar det sällan mer än en kvart från uppmätning till ugnsgräddning. På 45 minuter är ett dussin fingräddade chokomufinns ett faktum.

En googling (på ”Pågen och muffins”) senare återstår dock frågan: hur och när får jag bäst ned flytande fyllning i ett gäng vaniljmuffins?

Fotnot: som vanligt är det inte kakan på bilden som har skrivit frågan.

Posted in hemlagat at april 29th, 2007. Trackback URI: trackback

No Responses to “Muffin + stavmixer = lycka”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>