Fastlagsris på urdu
Har ett par kilo kebabkött kvar från Willy:s och en hel del ris. På nåt mirakulöst sätt var riset och téet det enda som överlevde storstädningen i korridorsköket. (Någon har lyckats locka in insekter i skafferiet). Nog, om ohyra. För det finns faktiskt sätt att få kebab med ris att se, låta och smaka gott. Här är en av oändligt många varianter som dessvärre inte funnit sin väg till Kebabhouse:
Yoghurtkebab med kanelris – studentköksvarianten
(35 minuter)
4 dl ris (sköljt)
6 dl vatten
1/2 dl olivolja
1/2 msk kanel
1 tsk salt
1. Koka upp vatten i vattenkokare (eller på spisen). Värm upp olivoljan i en kastrull.
2. Fräs riset i kastrullen.
3. Tillsätt kanelen, saltet, och vattnet.
4. Låt koka upp och därefter sjuda tills riset är torrt.
500 g strimlat kött eller kebabkött ur frysen
200 g grönsaker (fryst är billigt)
1 dl mezeyoghurt eller naturell yoghurt
2 tsk salt
1. Stek upp köttet.
2. Tillsätt grönsakerna & yoghurten.
3. Låt koka ihop. Salta efter behov.
Servera alltsammans med pitabröd från den lokala turken. Garnera med färsk koriander från samma turk eller välsorterad Ica-butik. Njut av det härligt o-juliga riset, köttet som inte lär ses förrän vid påsk (för den som fastar) och begrunda det härliga i att du äter som hos Kebabhouse men slipper möblemanget med förtecken från iranska McDonald’s.
juli 14th, 2007 at 10:15 #Inköp, tre dagar = 150 kr
?…? champinjoner, oliver lördag: brytbröd (home baked!), pizzarester, kyckling m. rotfrukter & kanelris söndag: kyckling m. tomat & tärnad & basmatiris eller ?…?