Sju sanningar om Mr Ud-Din

Covergloss is king

Utmanades av Kotten att berätta sju sanningar om mig själv och därefter skicka utmaningen vidare. Klichén lyder väl ungefär ”jag brukar inte svara på sånt här det här är ett undantag”.

Kärt barn har många namn

Till skillnad från mina syskon som fått namn efter författare och romanfigurer är jag det udda filmbarnet. Omar är nämligen taget efter Omar Sharif som spelade huvudrollen i Dr Zjivago (Zhivago). Pappa lär inte ha gillat tilltaget så han använde mitt andranamn Michael, därav tillnamnet Mischa.

Jag är typ skriven på Ikea

Ikeas tyg & Ud-Dins handlag Sedan jag flyttade till Uppsala har jag besökt Ikea två gånger, i månaden. Är jag hemma i Sthlm över helgen tittar jag gärna på soffor, dekorlacker eller köksprylar. Finns det i platta paket på tag-själv-lagret? Då har jag förmodligen provsuttit, fnyst åt eller snubblat över det.

Andra inredningsaffärer som Bolagret, Designtorget, Lagerhaus känns nästan lite blasé i skuggan av det småländska originalet. Där ligger liksom en atmosfär av fridfullhet i detta monument över slit-och-slängkulturen. Flera tusen kvadratmeter inredda rum att leka kurragömma eller rollspel i. Tröttnat på skinnsoffa och kohudsmatta? Prova familjemontern bredvid… Eller botanisera bland växter och plastblommor i labyrinten mellan café, lager och utgång.

Klockade mig själv inför jul: tog mig 14 minuter att ta mig från utgång till utgång. På vägen hann jag hitta galej – ljusglasen som passar utmärkt för panna cotta. Att klä om möbler tar däremot lite längre tid, om än mindre tid går åt till att välja bland Ikeas tyger.

En pinsam detalj är att ett ex visat sig jobba extra på samma varuhus. Men hey, det är världens största Ikea-lada. Dessutom är det ett billigt sätt att bli lite piggare.

”Den som sa att pengar inte kan köpa lycka visste inte var man ska handla.”

Bo Derek (citerad i Ebbas stil)

Ebba von Sydow har mitt drömjobb

Sveriges Bageriförbund - tidningen Bröd Syrran brukar reta mig för att jag samlade på glansigt godispapper när jag var liten. Hon vet nog inte om att jag fortsatt samla sedan dess. Skillnaden är att godiset kostar < 59 kr och säljs på ställen som Pressbyrån och Interpress.

Härligt glansiga magasin som Cap& Design, Esquire & GQ skriker liksom till mig från sina upplysta hyllor. Numera får de oftast fortsätta skrika. Med mig hem har jag ändå Tvärdrag, onödigt snygga Bröd och snyggbibeln Bible Illuminated.

»Jag vet, jag har googlat dig…«

Allt fler svarar ”du har en blogg, va?” när jag presenterar mig. Få vet däremot att jag förmodligen har googlat dem redan då. Kanske är det en grävande-journalistisk ådra som pockar på min uppmärksamhet. Det kan lika gärna vara en inneboende nyfikenhet inför människor jag möter. Nåväl.

Synligaste resultatet var gymnasiesnitt & muckbetyg för dåvarande läraren i skoltidningskursen på VRG. På mindre än 24 timmar lyckades jag dessutom hitta fru, körkortsdata & reg-nummer på hans bil.

Luktar det stalker? Nja, jag samlade exempel inför en presentation om offentlighetsprincipen. Dig har jag som sagt bara googlat. Om du är den där snygga OCH snygga kunniga tjejen på Duka har jag dessutom hittat dig på Facebook.

Har tagit danslektioner

Vid sidan av präststudierna är dansstudion en av mina prioriterade sysslor i Uppsala. Vals, bugg & foxtrot räddade de facto mitt idrottsbetyg i grundskolan. I momentet dans hade jag VG medan övriga killar var för tuffa för att ens försöka. Så minns jag det iaf… även om jag förmodligen var rätt kass då.

Idag har jag till och med fått beröm av instruktören… att jag övar på grundnivå gör det nästan ännu roligare. För övrigt höll jag nästan på Uffe Larsson i Let’s dance. Efter Mat-Tina hade jag gärna sett att Ulf hållit sig kvar länge. Killen har ändå lyckats med annat han företagit sig: slutat dricka alkohol & gått ner över 30 kilo. Jantelag eller inte – folk borde ge karln mer cred.

Do you know the Muffin man?

Muffinette med äpple och kanelEscoffier och Jan Hedh i all ära. Hos mig är muffinsbak ett alldeles tillräckligt uttryck för glädje och belåtenhet. Blåbärsmuffins, morotsmuffins, chokladmuffins… Få saker är lika löjligt enkla att baka, kombinera eller njuta av. Vän av ordning påminner om att där till och med finns glutenfri muffinsmix att tillgå. Tokdyrt givetvis. Det kostar tydligen på att vara allergisk. Recept däremot är billigt att komma över.

TV är den nya religionen

Biografdöden sägs vara på frammarsch. Själv lär jag ha bidragit till tv-strejken i USA. Som åttiotalist väntar jag sällan tills avsnitten jag följer sänds i svensk tv. Detta eftersom flera av ”mina” serier säljs online på iTunes store.

Sanningen då? Jag har sett alla sända avsnitt av: Gossip Girl, Kyle XY, the OC & Veronica Mars. Känns effektivare att kunna se programmen on-demand online. Så får jag tid över till annat. Som att gå i kyrkan till exempel… eller sova ut morgonen efter utgång.

Utmaningen går vidare

Av det folk jag känner mer eller mindre har följande ännu inte svarat: Andreas, Elias, Johan, Joney, Lars, Marcus, Mikael.

Posted in featured, Personligt at januari 19th, 2008. Trackback URI: trackback

7 Responses to “Sju sanningar om Mr Ud-Din”

  1. januari 19th, 2008 at 11:06 #margareta gustafsson

    not bad! not bad at all! Bless. Bliss!

  2. januari 20th, 2008 at 09:35 #Johan K

    Väldigt kul att läsa, kanske inte direkt några överraskningar.
    Inom kort ska jag försöka följa upp utmaningen.

  3. januari 20th, 2008 at 03:37 #Snö i själen » Blog Archive » Sju sanningar om mr. Karlemo

    […] vanligt är det Mr Miyagi (eg. Ud-Din) som fått mig att lägga ned tid på min blogg istället för att plugga. Den här gången gäller […]

  4. januari 20th, 2008 at 03:37 #Johan K

    Nu har jag skrivit sju sanningar om mig, läs och njut.

  5. januari 21st, 2008 at 02:18 #Lars

    Självklart antar jag utmaninen och morgondagens projekt blir således att komma fram till sju sanningar om mig själv. Vi får väl se var vi hamnar.

  6. januari 21st, 2008 at 06:59 #Elias

    Ja, nu är min blogg återupplivad med 7 sanningar… Om än jag måste säga att din är betydligt roligare läsning…

  7. januari 22nd, 2008 at 12:02 #Elias

    Eh.. nu la jag upp 7 till… eh… =)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>