Om Omar Ud-Din

Om Omar Ud-Din

Jag studerar till präst vid Uppsala Universitet och Johannelunds teologiska högskola. Uppvuxen i den lummiga tegelidyllen Vårby gård mellan gudstjänster och kojbyggen.

Med kristen mamma och muslimsk pappa växte jag upp utan att äta griskött. Varken större eller mindre var skillnaden mellan oss och svenssonfamiljerna (som egentligen var ålänningar & skogsfinnar) i lägenheterna bredvid.

Jag var under gymnasieåren aktiv socialdemokrat och röstar fortfarande rött, även om jag är bättre kompis med folkhems-Palme än buffel-Persson.

När jag behöver en paus från religionsvetenskapen hänger jag gärna i köket. Där får hjärnan vila medan sinnesintrycken tar över . Älskar känslan av bröddeg eller kletig köttfärssmet mot knogarna, nästan lika mycket som jag gillar att tvätta händerna.