Sanningen om förortsvurmen

När kamerorna slocknar packar filmteamet tv4-hybrid-saaben och åker tillbaka till Södermalm. Där de egentligen bor. I det som är den riktiga förstaden, för de bor ju inte i City, de bor på Söder. Ett söder så totalförstört av rot-avdrag, stambyten och lyxrenoveringar att den enda arbetardoft som lever kvar tillhör den östeuropeiske fastighetsskötarens armhåla.

Nidbilden må låta urtvättat klyschig men bekräftas av DN:s Fredrik Strage i en alldeles lysande självparodi. Mål i egen vidöppen kasse. Så briljant att jag i min förortsexil bara kan garva åt den överbetalde klyschan till kulturjournalist.

Han har neo-kolonialiserat mig, kidnappat ”min” äkta förortstillhörighet och är smartdum nog att erkänna det. Läs och tänk efter. Bor du verkligen i en förort eller är det dags att ta steget ur jantegarderoben. För den där bostadsrätten är väl knappast ärvd efter din avlägsne halvsysslings farbror? Du är bortskämd, har inte gjort någon klassresa och du är nöjd med tillvaron. Så stå för det då.

Posted in medier, Nöjen at oktober 25th, 2009. Trackback URI: trackback

No Responses to “Sanningen om förortsvurmen”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>