Så otroligt träffande texter

Norsk tv har förändrat mitt sätt att se på musik. Ur idel gråzoner har uppenbarat sig en stor, murrig svart skugga. Skuggan av Aimée Duffys djupa soulsound. Lättlyssnat som tuggummipop, men oh så mycket mer charmerande.

I avslutningen av NRKs Grosvold gled uppmärksamheten alltså över från Åsne Seierstad till detta lugnande walesiska sagoväsen. Nån slags tv-studiovariant (playback?) av singeln Mercy övertygade mig. Så, detta är en tjej som får flytta in i min mp3-spelare framöver.

Från albumet Rockferry och låten Delayed Devotion har följande strof fastnat i mitt medvetande. Så allmängiltigt, så användbart och ”så sant”.

When I knock you down

You’ll need another town

Where somebody’s gonna talk to you

Dear Ms Duffy – du är min nya anger management artist. Iaf om du sjunger den här låten när jag är småarg.

Posted in Nöjen at april 16th, 2008. Trackback URI: trackback

No Responses to “Så otroligt träffande texter”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>