Annelie – en känslig homofob

Dagen till ära avslöjar sifo att sju av tio svenskar är för samkönade äktenskap. Annelie Enochson (kd) är inte en av oss. Undersökningen stämmer inte överens med den ”känsla” hon fått när hon diskuterat saken.

Samma Annelie menar att incest och samkönade äktenskap är jämförbara. Dessutom är medelsvensson lite för dumma för att få bestämma:

– Jag tror att det finns en oerhörd okunskap, att folk inte riktigt förstår vad frågan handlar om, säger Enochson. (SvD)

Är det inte rätt talande att homofober, rasister och andra människohatare talar emot känsloargument men ändå använder dem själv. Värre är det kanske att Annelie sitter i riksdagen och antyder att vi andra är lite bakom flötet.

Posted in Politik at januari 21st, 2008. Trackback URI: trackback

4 Responses to “Annelie – en känslig homofob”

 1. januari 22nd, 2008 at 07:27 #Johan K

  Måste man vara homofob för att man inte är för samkönade äktenskap?

 2. januari 22nd, 2008 at 08:19 #O.

  JK: nej. I Annelies fall verkar det dock så. Hon är inte enkom emot en jämställd äktenskaplagstiftning. Hon hävdar implicit att sifo har fel & att samkönade äktenskap är ”fel” i samma mån som bland annat incest. Sammantaget ter sig hennes tankemönster snarare homofobt än logiskt.

 3. januari 22nd, 2008 at 10:48 #Johan K

  Jag har nu läst hela artikeln och får nog lov att hålla med. Hennes retorik är ganska obehaglig då hon tar fram saker som dom flesta tycker är moraliskt fel och jämställer den typen av kärlek med homosexualitet. Ett liknande sätt att argumentera vore att säga så här.

  Formel 1 bilförare kör i 400km/h vilket är totalt livsfarligt.
  Det finns flera miljoner bilförare i Sverige.
  Alltså är Sverige livsfarligt och vi bör förbjuda bilar.

 4. februari 10th, 2008 at 10:25 #kjell e

  Det finns ju en grupp – otydligt hur stor den är men ändå… – kristna homosexuella som inte tycker att man ska ändra lagstiftningen…

  Men nu handlade det ju om motståndare till den föreslagna ändringen som så uppenbart visar upp sitt fula fobiska tryne. Jag måste bara få uttrycka det så frankt, för dom är minst lika tydliga själv: Pedofil~homosexuell….

  Det är verkligen ledsamt att läsa om hur dessa människor är sååå fyllda av kärlek till dom homosexuella – så länge dom inte ’gör’ nåt… suck

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>