När tiden tog slut

En svensk saunaEfter flera veckor av hårt arbete, utan annat än kafferaster på Bean Bar, kom jag äntligen hem i lördags kväll. Söndagen hade jag planerat att gå i mässan, vilket jag också gjorde. Första mässan efter att ha läst ut Göran Sahlbergs När tiden tog slut.

Men det var efter mässan, vars predikan handlat om mångfalden och nåden – så är vi fastän många en enda kropp, ty alla får vi del av ett och samma bröd, som allt började. Blev inbjuden till lunch hos M & A, en lunch som förflöt fram till middag, som sedermera avslutades med bastubad.

Tänk att få glädjas så av att bara vila ut. Utan betalande matgäster att servera och med fräsandet av en vedbastu som enda ackompanjemang. Just då. Just då i brytningen mellan arbete och vila kan jag känna Guds närvaro. Vem annan smög in den inbjudan, just i rätt tid? Amen.

Posted in Nöjen at augusti 15th, 2007. Trackback URI: trackback

No Responses to “När tiden tog slut”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>