Gå och se – nästa luciahelg

Lussebullar / Lucia buns

Bättre än så här blir inte en luciahelg vid 59:e längdgraden – iaf inte musikaliskt. Ägnade eftermiddagen åt diverse strunt… innan jag, i goda vänners lag, åkte till Globen för att se & höra uppleva årets luciakonsert. För musiken stod Adolf Fredriks Musikklasser, Stockholms Musikgymnasium och Stockholms läns blåsarsymfoniker.

Nog för att jag sett hela spektaklet en gång men bättre julstart än så här får man inte på Globen. Inte ens Skansens julmarknad knäcker publikstämningen kring en ensam 12-åring som solosjunger nån slags julvisa. Hela konserthallen tystnar och njuter… Uj, det är skön känsla att flyta på ett tag.

I övrigt har kylan omfamnat Stockholm och dagarna är i kortaste laget. Litet nytt under den molnskymda solen.

Posted in musik, Nöjen at december 17th, 2006. Trackback URI: trackback

No Responses to “Gå och se – nästa luciahelg”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>