Gå och se: Uppenbar(a)t

The static effect of Minnie Mouse

”Uppenbar(a)t” – årets mest konfliktskapande konstutställning har äntligen öppnat. Även om utställningen visas på profana Kulturhuset i Stockholm har den skapat stora diskussioner i Svenska kyrkan. Teologbråken åsido är de fotografier utvalda på ett sådant sätt att de var och en – enskilt och tillsammans – väcker starka reaktioner hos den som ser dem.

Utställningen ger en mångfacetterad bild av hur korset och berättelserna om Kristus återspeglats i fotokonsten under nästan två sekler. En nattvardsbild återger tretton, till det yttre iaf, handikappade i lärjungarnas och Jesu ställe. En annan (se nedan) låter en samling israeliska soldaters lunch alludera till den sista måltiden. Det är som sagt en (o-)salig blandning bilder men tillsammans bildar den en mosaik av hur olika konstnärer upplevt eller använt Kristus i sin konst.

Fler bilder

TakarbeteNamnlös bildFamiljen Soprano

Läs mer

Kyrkans Tidning om Uppenbar(a)t

Kulturhuset om Uppenbar(a)t

Posted in Kyrkligt, Nöjen at november 29th, 2006. Trackback URI: trackback

One Response to “Gå och se: Uppenbar(a)t”

  1. december 3rd, 2006 at 06:26 #Soffe

    Vilket bra kulturtips, låter så spännande att man kanske måste gå dit! Snygg sida du har, men vrg:are har ju stil 😉 Tack för kommentaren på bloggen!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>