All The Way To Reno (You're Gonna Be A Star)

Martin & Omie/Foto: Omar Ud-DinOmie, Jenny, Anna x2/Foto: M. LindstedtTre Gringos

Så var det äntligen dags en för av studentperiodens traditionella höjdpunkter. Platsen för VRG Odenplan/Stockholms bal var för året en rustik gammal varvsbyggnad i Nacka. (Tidigare år har balen hållits på Cirkus…) Glädjen var liksom dresscoden på topp. Många såg helt klart bättre ut än någon annan skoldag under de senaste tre åren.

SL svek som så ofta förut, så det fick bli en bulle sista biten ut till balsalen. Kom ändå i god tid och slapp promenera den sista biten från busshållplatsen. Väl framme möttes jag av idel leenden – VRG-folk har, om inte annat, iaf uppfostrats för såna här tillfällen. Inte ens kommentarer som ”är du dörrvakt” och ”skön turrefrilla” tvättade bort mitt eget goda

humör.

Mr S. smärtsamma erfarenheter

Kvällen, och studentkommittén, bjöd på schysst mat. Både elevkollegor och lärare presterade i sin tur sköna små återblickar från tiden på VRG i form av högklassiga tal. Med spännvidd från ”My english even beats the VRG teachers” till ”så gick det till när snorren fastnade i gylfen… och jag hamnade på sjukan.” Hetast var ändå spansklärararinnans försök att dämpa ryktena kring hennes skönhet genom att kritisera vår källkritiska förmåga. För egen del lärde hon mig inget annat än att faktagranskare inte duger till att bedöma allt.

Thailandsskämt hör inte till balkvällar

Man lär så länge man förnedrar, eller iaf så länge man gillar lever. För egen del lär jag inte dra fler skämt om thailändskor efter att ha fått en omgång av en N3:a. Inte menade jag iaf så illa som det kanske lät. Hann med ändå fler bevingade grodor under kvällen som fortskred som vore vi alla i goda vänners lag; vissa hängde i soffan, andra – både elever och psykologilärare – passerade dansgolvet. Mest off-topic var nog Haralds kärleksbekännelse till Veronica Mars i toalettkön (favoritkaraktär – Logan Echolls).

To be or not to become – student

50-poängjakten gick in i fas 3 och fick åter kod röd. Även om både skotten och Gandalf verkade vilja lösa min gisslansituation. Nu återstår att se hur resten av VRG:arnas balbilderna blivit.

”Good night you princes of Main – you kings of New England!” (Dr Larch)

Posted in Nöjen, Studier at maj 26th, 2006. Trackback URI: trackback

No Responses to “All The Way To Reno (You're Gonna Be A Star)”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>