Vilken är din kreativaste ovana?

Kreativa processer kan se väldigt olika ut. Vissa trivs med skogspromenader, andra lyssnar på opera eller mediterar. För egen del har jag just lärt mig hur jag funkar. Jag städar.

För mig fungerar städning, sortering och pyssel som fysiskt tetris. Både fysiskt som i materiellt men också uttröttande för kroppen. Jag behöver inte ha alldeles autistiskt vitt runt mig men var sak ska ha sin plats. Om än i riskabelt höga lutande torn  av böcker, papper och hålslag. Så länge jag bara har det jag behöver för dagens uppgift känner jag mig lugn.

Senaste veckan, strax innan inlämning till olika tryckerier, har jag gjort följande:

  • Storstädat mina bokhyllor. Rensat ut böcker som ska magasineras, skänkas bort osv. Till sambons förvåning gör jag sånt här lite då och då. Raserar och gör om beroende på vilka böcker jag behöver ha framme. Vissa titlar säljer jag av på Bokbörsen.
  • Gett bort massor av give aways från mässor och konferenser. Överstrykningspennor, postits, mobilfodral you name it. Grejerna funkar lika bra trots att det står Roschier eller Chiquita på framsidan.
  • Tömt och fyllt mina inspirationsboxar. Här samlar jag snygga, annorlunda eller intressanta trycksaker. Flyers, foton, urklipp, foldrar och annat jag gillar. Till min stora glädje fick jag ett par nya Pantoneboxar i julklapp!pantonebox

Vi har nog alla våra processer eller ”tidsslösande” darlings. Nån tar en cigg eller en löprunda andra storstädar inför eller mitt i tentapluggandet. Själv har jag just kommit över ångesten över allt ”onödigt” jag gör innan jag börjar plugga eller jobba. Det är en del av processen – så länge jag lägger mer tid på det jag borde.

Vilken är din kreativa ovana?

Posted in noterat at januari 7th, 2013. Trackback URI: trackback

No Responses to “Vilken är din kreativaste ovana?”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>