Jag är inte rädd för lasermannen

Sverige är ett underbart land. Men Sverige är också ett underligt land. Särskilt om man är kvinna, homosexuell eller invandrare. För när det kommer till polisen finns det en enda grupp som är värd att skydda – Sverigedemokraterna, rikspolischefen har själv försvarat dem.

Läser idag i Aftonbladet att jag som mörkhyad svensk ”ska vara försiktig”, för jag kan råka bli nedskjuten på öppen gata. Svensk polis kan inte skydda mig från vad man misstänker är en ”ny laserman”, en galning som skjuter ner folk utifrån hårfärg.

Förra veckan var det kvinnor i Örebro som uppmanades att hålla sig hemma. Inte heller där kunde polisen garantera deras säkerhet. Underbara Clara var en av dem som protesterade hejvilt den gången.

Tycker helt enkelt att det är fucked up (pardon the french) att polisens främsta råd i alla lägen är att stanna hemma. Särskilt om man är kvinna, invandrare eller möjligen homosexuell.

Posted in Politik at oktober 21st, 2010. Trackback URI: trackback

3 Responses to “Jag är inte rädd för lasermannen”

 1. oktober 21st, 2010 at 10:57 #Malte

  Men gå ut då, snälla!

  Men innan det kan du väl berätta vad polisen skulle ha sagt eller gjort innan de lyckas få fast förövaren istället?

 2. oktober 22nd, 2010 at 08:38 #moemar

  Jag är ute, därför vågar jag också säga att rädslan är ett effektivt vapen. Men när polisen kapitulerar lämnar de segern åt våldsverkaren, när de istället borde göra sitt jobb.

  Det polisen kunde ha sagt var: Vi förstår att folk är rädda men vi gör allt vi kan för att lösa detta.

  Polisens uppgift är att upprätthålla lag och ordning, klarar de inte av den uppgiften bör ansvarigt statsråd ingripa. En rikspolischef/länspolischef/justitieminister som inte klarar av uppdraget ska snarast ersättas.

 3. november 24th, 2010 at 10:55 #Maja

  Malte, Malte. Polisen ska inte gå kriminellas ärenden. Våldtäktsmän vill att kvinnor ska vara rädda. När polisen och allmänheten skuldbelägger kvinnor genom att göra ansvaret för lösningen deras (att de ska stanna hemma, där för övrigt procentuellt sett fler våldtäkter sker), går polisen våldtäktsmännens ärenden.

  Polisen skulle sagt såhär: Hej alla män. Ni som inte våldtar, skuldbelägg inte kvinnorna. Det är inte deras fel. Ni som våldtar. We are coming after you.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>