Födelsedag med svart-taxi och juveler

Anna och RexSå kom vi äntligen iväg till Phuket Town. En bedrift för världens kanske främsta sjusovare. (Snooze-knappen är en välsignelse, väl?) Sprang ikapp en songthaew (lokalbus), som stannade 50 m senare för att köpa lunch till föraren, från Beach road till stan. Efter en halvtimmes skumpig färd längs två-filiga serpentinvägar var vi halvvägs till resmålet. Raggades sedan upp av en engelsktalande (!) svart-taxi-förare och angav destinationen Phuket Zoo (Chalong).

Taxi-snubben visade sig vara en yrkesofficer och hängde med sin kompis i egenskap av kartläsare. Kanske som prisstegrande alibi eller för att bättra på sin engelska. Resans hittills billigaste taxiresa, räknat i kilometer. På hemvägen fick vi dock veta hur det förhöll sig med förtjänsten. Fick stanna vid inte mindre än två enorma smyckes- och souvenirbutiker som taxibolaget hade avtal med. Procentförtjänster är en förvånansvärt stor näring i Thailand… Det som kallas korruption i Sverige är här ett levnadsvillkor för småföretagare… Och det höll nere vårt pris.

Själva djurparken vi besökte höll kanske inte i europeisk standard. Det genomgående temat var många djur på liten yta, varav en fjärdedel var krokodiler. De djur som charmade Anna mest var en liten frispringande ödla inne hos dvärg känguruerna och skulpturerna av dinosaurier som stod här och där i parken. Omar däremot fann en fritt spankulerande katt och föll pladask för några luggslitna dromedarer.

Efter äventyret med svart-taxi, djurpark och hemresa blev det tårta och bugglektion på villans veranda. Allt för att fira dagens 26-åring! En födelsedag i exotiskt land – klart den varmaste födelsedagen nånsin 🙂

En softande dromedar (Camelus dromedarius)

Har vi nämnt att vi är morgontrötta?

dsc_0409

Love ju lajk crazy - Loco en el Coco

Posted in bilder, dagboksanteckningar, djur at januari 19th, 2009. Trackback URI: trackback

2 Responses to “Födelsedag med svart-taxi och juveler”

  1. januari 19th, 2009 at 04:47 #Ann-sofie Karlsson

    Hej på Er!
    Kul att följa er!!! Här är allt annat än varmt och solsken, -0.5 grader kalla vindar och lätt snöfall. Som grädde på moset fingera inte datasystemen på jobbet. Har varit till Percys kött och handlat lite smått och gott. Det blev en smaskig kräft- västerbottenostpaj, skagenröra, älgfärsbiffar och fläskfile med ädelost, soltorkade tomater och oliver. Det blir all flera besök där fram över. Ha det ha det.
    Ann-Sofie

  2. januari 20th, 2009 at 10:06 #Anna Z

    Vad kul att få läsa eran reseblogg, då kan jag iallafall drömma mig bort från vintern för ett ögonblick 🙂 Inte så mycket nytt här i Uppsala, inte några äventyr med svarttaxi eller lokalbussar här precis, bara de sedvanliga förseningarna. Passa verkligen på och njuta av resan, jag vill gärna få se bilder när ni är hemma igen!!!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>