Längtan hem till det riktiga livet

Jag fick ett erbjudande om att resa iväg till Thailand mitt i mörkaste november. Halvless på teologistudierna och allt meck med CSN tackade jag ja utan att egentligen veta vad jag gav mig in på. Drabbades av en intelligensmässig blackout och packade ner det lilla av sommarkläder jag hade i Uppsala.

Nu, efter en månad i charterparadiset Pa-Tong på Phuket känner jag mig mest lite överrumplad. Inte så mycket av tillvaron på ön utan av hur mycket jag lärt mig om mig själv av att inte vara hemma i Stockholm/Uppsala. Om hur mycket jag har förändrats sen jag egentligen drömde om att resa utomlands och leva ur hand i mun.

För det hände en del annat i november. Jag insåg att jag förälskat mig i min närmaste tjejkompis. Det otroliga inträffade – hon berättade att hon fallit för mig. Instant happiness – fram tills jag faktiskt reste iväg. Sedan jag landade har inte en dag passerat utan att jag känt mig malplacerad. Jag har förlorat arbetsglädjen dag för dag och mest av allt längtat hem till Skype och vardagssamtalen med Henne.

Det må låta märkligt men jag har alltid sett tvåsamhet som en utmaning. Idag vill jag ingenting hellre än att kunna smyga ner en barnsligt textad post-it-lapp i hennes senaste pocketbok. En sån otrolig förändring i mitt sätt att leva. En ensamvarg som fallit hårt och landat i ett mjukt och fluffigt moln.

Är väl Hammarskjöld som sagt att den längsta resan är resan inåt. Smart kille.

Posted in Personligt at januari 6th, 2009. Trackback URI: trackback

3 Responses to “Längtan hem till det riktiga livet”

  1. januari 7th, 2009 at 10:19 #Jossan

    Du e välkommen när du kommer Omar!

    Försök njuta så länge – så gott det går!

    bless!

    kram -jossan

  2. januari 7th, 2009 at 01:07 #Anna Karlsson

    Låter som om den där tjejen lindat din kring sitt lillfinger rejält. Men hey, hon kanske också längtat efter skype-dejter och inte kunnat låta bli att tänka på dig mer eller mindre konstant om dagarna? Har hört att hon åker till Thailand imorgon iaf – för att hon inte kunde vänta tills du kommer tillbaka till Sverige. Känner farbror som skulle ha sagt ”Typiskt kvinnor”.

  3. januari 7th, 2009 at 06:47 #Emanuel

    Oj!

    Stort grattis, vill jag mest säga!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>