Grâce à toi à nouveau je respire

Vissa veckor känner jag mig älskad, sedd och bekräftad av GUD. Denna vecka är inte riktigt en sådan. Mina motiv till detta påstående är…

a) Apfastigheter/Studentstaden har meddelat att min korridor ska sägas upp. Beskedet nådde mig just som jag bott in mig och kommit i ordning (efter julhelgen). Informationsvägen man valt är flygblad – till alla på Kantorn – inte enbart till de närmast sörjande.

b) Min ekonomi liknar den somaliska. Min basföda liknar således också den somaliska. Nåväl, där finns teologiska poänger med att känna av bristen på pengar. Nu har CSN ändå beslutat sig för att betala ut vårterminens första allmosa; hyran, räkningarna och kurslitteraturen är räddad!

Vissa veckor känner jag mig älskad, sedd och bekräftad av GUD. Denna vecka är inte riktigt en sådan. Några motiv till att vilja överleva är:

a) att jag är älskad, sedd och bekräftad; av mina närmaste, av mig själv, av andra anhöriga i tolvstegsrörelsen.

b) Julen jag nyss firat. I år fick den religiösa glädjen sällskap av den familjära. Det skrikande barnet i julevangeliet fick ge kropp åt den jag vill bli och känna mig älskad för. Lite mindre medberoende, lite mer egoistisk.

Sammantaget känns mitt liv som en italiensk dubbel bokföring med debet och kredit. Plus på ena sidan som vägs mot minus på andra. Ändå tror jag att Gud har lagt in tillgångskonton jag själv glömt bort. Som den där femtiolappen som dök upp i en kursbok eller leendet som mötte mig i badrumsspegeln. Det är ändå rätt härligt att få leva.

Posted in Personligt at januari 23rd, 2008. Trackback URI: trackback

One Response to “Grâce à toi à nouveau je respire”

  1. februari 3rd, 2008 at 05:16 #Mikael

    Kom ihåg att det finns en anledning, varför just du blev som är skapad, misstror ju slumpen.

    Att krympa sig själv, brukar jag säga till de jag möter, är ointressant för alla.

    Att släppa ego-fokuset och istället höja blicken för de som behöver nås av dina gåvor är bl.a. anledningen varför just du finns.

    Saligare att ge än att få…

    Du skriver bra. Stå på dig, låt ingen knäcka dig.

    PÅ dem bara…

    Frid. Mike the Bike

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>