Hur fri är Göran Skytte?

Efter att ha läst ännu en friskrivning av Göran Skytte är det enda som fastnat hans byline. För i signaturen står märkligt nog ”fri skribent”. Vad betyder alltså ”fri” i sammanhanget?

Fri som i ekonomiskt oberoende? Förmodligen inte. Även om han verkar ha investerat en del i aktier.

Fri från politiska bindningar? Förmodligen inte; Skytte har gått tvärs över en politiska spelplanen. Det står klart för var och en som läst en av hans kolumner att karln verkar besviken på socialdemokratin. Idag kickar han till exempel loss på ärkesossen Stikkan Ljunggren.

Fri från religiösa bindningar? Förmodligen inte. Hans senaste bok är ett samarbete med kvinnoprästmotståndaren Bo Brander. Men kvinnoprästmotståndet står det ingenting om på bokomslaget, där heter det istället att ”Bo Brander är en gudabenådad predikant”. Kanske är det därför han värderar inslag om naturkatastrofer som mindre vinklade än granskningar av kristna frikyrkor.

Frågan om frihet kvarstår alltså. Men Göran Skytte ”författare och högerkristen” kanske klingar risigt.

Som journalist mår jag illa. Som medborgare blir jag förfärad. ” Som Göran Skytte själv skriver.

Posted in medier, Politik at november 24th, 2007. Trackback URI: trackback

One Response to “Hur fri är Göran Skytte?”

  1. november 25th, 2007 at 09:44 #Elias

    Hm… ja… det var ju tråkig läsning. Jag gillar Skytte, men här blandar han ju politik och religion på ett obehagligt sätt.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>