Moget beslut Lidingö!

Lidingö stad har efter en tids klagomål bestämt sig för att kicka Attendo Care. På nåt sossenöjt sätt känns det riktigt, riktigt bra. Nu ska staden nämligen själv ta över driften av det aktuella äldreboendet. Bland saker jag upprörs hamnar misskötta pensionärer högt. Det känns helt enkelt inte rätt att folk tjänar pengar på att ta dåligt hand om äldre samhällsbärare.

Tro nu inte att jag gottar mig över att folk farit så illa att Lidingö tvingas ta över. För det är verkligen inte så jag menar. (For real.) Men det är gott att misskötseln bekräftas också av makthavare och inte endast anhöriga utan makt. Blir lite svårare för Attendo att skylla på ”tillfälligt anställda som inte är kvar längre”. Eller att hävda att det går att bedriva heltäckande omvårdnad för mycket mindre pengar (’aktieägarna måste ju också få pengar’).

Pengar är hårda, pensionärer är mjuka.

Posted in Personligt, Politik at november 22nd, 2007. Trackback URI: trackback

No Responses to “Moget beslut Lidingö!”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>