‘Homofobi är främlingshat’

Ärkebiskop emeritus Desmond Tutu har återigen tagit till orda. Denna gång är han förbannad på vad han uppfattar är ett perverst intresse för andra människors sexualitet. Undrar om BBC-intervjun finns att hitta på nätet.

Ska också bli intressant att höra hur Frikyrkosverig reagerar. Om man alls reagerar. Livets ord & co har väl fullt upp med att stämma folket bakom Beck-filmerna. Juristkostnader som kunde använts så mycket bättre. För kampen för billigare AIDS-mediciner till exempel. Men, men..

Posted in Personligt, Politik at november 18th, 2007. Trackback URI: trackback

5 Responses to “‘Homofobi är främlingshat’”

  1. november 19th, 2007 at 12:34 #Johan K

    Försöker du komma in på Dagen.ses hitlista 🙂

    Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem. Gud välsignade dem och sade till dem: ’Var fruktsamma och föröka er och uppfyll jorden!’ Därför skall en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru och de skall bli ett kött” (1 Mos 1:27-28 och 2:24)

  2. november 19th, 2007 at 10:32 #Monika Pensar-Granroth

    Tack för denna vägvisare till Tutu. Och hälsningar från Köpenhamn, en äventyrsresa och lite jobb också.

  3. november 25th, 2007 at 11:08 #Sebastian

    Hej Omar, följer din blogg lite då och då, och trots att jag känner mig hemma både i EFS och EFK och fortfarande är aktiv i mitt moderskepp pingst, sticker det ändå till lite i hjärtat när du generaliserar om ”frikyrkosverige” och ”frikyrkliga”.

    Ett vi & dom är aldrig ett ensidigt engagemang, vilket du ju vet. Jag la ner min egen blogg just för att det blir så lätt att man hackar på allt och alla utan att behöva stå till svars för det.

    Jag gillar att läsa din blogg i övrigt, du har skärpa, det behövs en kristen vänster/socialliberal åsiktsfåra i vårt land, och egentligen kan jag väl bara låta bli att läsa när det blir för polariserat. Keep it up och vänligaste hälsningar.

  4. november 25th, 2007 at 11:36 #Omar Ud-Din

    Sebastian: tack för din respons! Det du skriver osar sundhet. Håller med om att generaliseringar är kinkiga. Nu menade jag reaktioner från Frikyrkosverige på samfundsnivå.

    Tutu har hyllats av många för sin apartheidkamp, vore alltså intressant med reaktioner. Ett ”du har helt rätt Tutu, nu släpper vi homofobin” från Ulfie vore trots allt rätt spektakulärt, eller?

  5. november 27th, 2007 at 10:42 #Sebastian

    Ett vi och dom KAN ju vara ensidigt, men då brukar det klassas som förtryck. Kristna är väl redan i tillräcklig minoritet för att vi ska behöva hacka på varandra, haha. Jag tror inte att ett officiellt uttalande skulle hjälpa speciellt mycket, kyrkoföreträdare har sällan inflytande i kristna människors liv i Sverige. Vi har inga påvar som sätter en moralisk ribba liksom. Och det är väl bra. Själv tror jag på en gräsrotsrörelse som behöver födas inifrån det frikyrkliga – som är med och lyfter bort det ingrodda och kärlekslösa i mycket av det som fortfarande är kvar från en svunnen, intolerant tid. Jag vill vara där och därför överger jag inte min pingstförsamling.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>