Cirkus Musharraf on the road – och Gossip Girl på svenska

Tidigare general Pervez Musharraf fortsätter sina galenskaper. I Putins spår kritiserar han sina politiska meningsmotståndare, i den mån de inte redan är i fängelse eller husarrest. Musharraf ljuger också flera gånger i samma artikel men ger sig samtidigt ett gott artistnamn; Dr Jekyll och Mr Hyde.

Kanske är det så han vill att man ska förstå honom. För å ena sidan är han urtypen för en maktgalen diktator å andra sidan kallar han sig en ”allierad” i ”kriget mot terrorismen”. Å ena sidan ville han utreda mordet på Daniel Pearl – å andra sidan sägs han ha beställt mordet.

Det pakistanska folket lär ha svårt att finna trygghet under diktator Musharrafs styre. För vilken tröst är det egentligen att han vågar erkänna ETT brott mot grundlagen? Särskilt som det råkar vara att han sparkat ledningen för den högsta domstolen? I Sverige får regeringen inte ens sparka domare som olagligt köper sex. Men enligt generalen i Islamabad är det tydligen okej att sparka eller arrestera folk som tycker annorlunda.

Och varför kan Musharraf alltså kalla sig president? För det har parlamentet under hans överinseende beslutat i efterhand. Efter statskupper och ”folkomröstningar”. God diktator reder sig själv… eller vad är det man brukar säga?

Gossip Girl vårens tv-nyhet
Resumé har snappat upp att Gossip Girl, som jag tidigare nämnt, är kontrakterat för sändning i Kanal 5. Rätt logiskt egentligen. Kanal 5 har länge profilerat sig med ungdomligare långkörare som OC, Kyle XY och One Tree Hill. Kul att man nu tagit sig an ännu blivande hot shot.

Posted in Politik at november 17th, 2007. Trackback URI: trackback

5 Responses to “Cirkus Musharraf on the road – och Gossip Girl på svenska”

  1. november 17th, 2007 at 11:42 #Martin

    Musharaf är en av de få i regionen som förstår problemet med en befolkning som till stor del är analfabeter, outbildade ocgh/eller religiösa fanatiker. Hur ska demokrati kunna fungera i ett sådant samhälle? Pakistan har politiker som kräver att Salman Rushdie ska dödas och som satt ett pris på varje Muhammed-tecknares huvud.

    Ja, han är en diktator. Men vad är alternativet just nu? Han framstår som en extremt pragmatisk person, inte en maktgalen naiv idiot som Bhutto.

    Bhutto ÄR en korrupt överklasskvinna som, likt Jinnah, inte ser problemen och väsentligen vill att folk ska hålla sig på mattan så att över- och på sin höjd medel-klassen ska kunna sko på dem. Hon har ingen vilja att höja levnadsstandarden för de som har det sämst, det skulle urholka hennes upphöjda position.

  2. november 17th, 2007 at 09:41 #Johan K

    Indien som faktiskt är världens största demokrati fungerar trots att det är en stor del analfabeter och outbildade etc.

    Det finns inget försvar för en diktatur oavsett om den är pakistansk eller kinesisk.

  3. november 17th, 2007 at 10:50 #Martin

    Demokratin är inte okorrumperbar. Det finns en övertro på att demokrati kommer att lösa alla problem även om man tvingar fram den, det gör den inte.

    Demokrati är något ett folk måste kämpa fram och verkligen känna för i själen för att förtjäna. Pakistan har inte gjort det än, de kommer att slänga ut Musharraf och ersätta honom med någon som tar ännu mer pengar, som är ännu mer religiös fanatiker.

    Nej, det finns inget försvar för diktatur, men det betyder inte att det inte kan vara det bästa valet för stunden. Det finns en anledning till att alla länder har begreppet undantagstillstånd.

  4. november 18th, 2007 at 11:47 #Elias

    Martin: Demokrati är ett sätt för människor att få chansen att vara delaktiga i vad som händer i deras egna liv, hur deras samhälle styrs etc. Att de inte vet vad som är bäst för dem, baserat på att de inte kan läsa eller annat, tycks vara ett tveksamt skäl för att de inte ska ha den makten. Likaså tycks position, pengar och förhållande till parlamentet vara tveksam grund för att ha makt över andra människors liv. Denna makt måste naturligtvis, för att vara giltig, ges av dem själva, dvs ges till den de (i sin okunskap?) helst ser har den. Och detta görs i allmänhet genom demokratiska val. Demokrati är ingenting man ”måste förtjäna”. Demokrati är en grundläggande rättighet, rättigheten att påverka vem det är som har makt över ens liv. Naturligtvis är den inte perfekt, och verkligen inte utan korruptionsmöjligheter, men den har bra mycket fler hinder mot korruption än en diktatur.

    Mvh Elias (http://eliasreflex.blogg.se)

  5. november 19th, 2007 at 12:29 #Johan K

    ”Demokrati är något ett folk måste kämpa fram och verkligen känna för i själen för att förtjäna.”

    Say what?
    Finns det folk som inte förtjänar demokrati?

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>