Kent i Helsingfors – bare bones

Kort, kort konsert i Helsingfors kulturhus. Kulturhus och kulturhus, lokalen kändes mest som en gymnasieaula. En sån där amerikansk high school gym där folk sitter i läktaretapper. Men, men – kent är kent och finnar är finnar.

Kidsen som fått ståplats var inte överdrivet emo och publiken runt mig och syrran var förvånansvärt gamla. Typ 30+ i vissa fall. Vid sidan av snopna föräldrar runt 50-strecket som verkade förstå mindre svenska än kidsen.

Allt som allt en rätt nice helg i Helsingfors. Travade runt i affärer igår (lördag var helgdag, ju) och upptäckte Kampen centrum centimeter för centimeter. Från Ninja for men på övervåningarnas övervåning till K-kauppa i botten. Intressant bygge. Översta våningen är ett potpourri av ungdomliga butiker, däremellan sport, inredning och till och med en nallebutik. Aja, mer nån annan gång.

Efter korr på kent.nu är detta den ungefärliga setlistan:
Vy från ett luftslott
Berlin
Klåparen
Kungen är död
Columbus
Berg&Dalvana
Ansgar & Evelyne
Stenbrott
Gravitation
LSD, någon?
Romeo återvänder ensam
Generation ex
Chans
10 Minuter (För mig själv)
Ingenting
Ensammast i Sverige

Elefanter
Nihilisten
747

Mannen i den vita hatten (16 år senare)

Posted in musik at november 5th, 2007. Trackback URI: trackback

No Responses to “Kent i Helsingfors – bare bones”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>