Om fega islamistiska strutsar

Så har det alltså blivit Lars Vilks tur att utses till syndabock. Ännu en ondskans axelmakt ur den ”föraktfulla västvärlden”! Ännu ett skäl till islamistisk enighet! Ännu en stackars konstnär som missförstås.

Vad som förvånar mig är att det enbart tycks vara konst som intresserar nutida islamistiska protestanter. Muhammedteckningar, rondelhundar… Allt detta till vilket pris?

Den ”store” diktatorn Saddam Hussein hade högst erotiska målningar i sina palats. Ändå var där ingen islamistisk vän av ordning som protesterade. Inte heller när han slaktade kurder, assyrier(?) och meningsmotståndare. Ingen islamist protesterar mot Musharrafs kärnvapenhot mot Indien. Ingen verkar sörja Irans hot mot USA.

Överlag verkar konstintresset överskugga stora delar av intresset för demokrati och fredsgrundad muslimsk tro. Så får protester och krav om censur – grundlagsbrott i Europa – bli den minsta gemensamma nämnaren för dessa diktaturens kreatur. Dessa mörkermän som söker med ljus och lykta efter nya konflikthärdar att hälla bensin på.

Men det verkar saknas intresse av att tolka Koranen på muhammedanskt vis hos dagens extremister. Hade man velat skydda de spillror av demokrati som blivit kvar efter sargade kolonialvälden hade man utfärdat en ny entydig fatwa.

En fatwa till konstens försvar och mot det meningslösa våldets tyranni. Så att resten av världens muslimer kan få tro i stillhet. Utan att behöva stämplas som kvinnohatande antidemokrater.

– – –

På tal om konst lär 3,2 miljoner år gamla Lucy vara på väg från Etiopien till USA. Kritiken mot flytten från Etiopien besvaras av museiordföranden Joel Bartsch i DN med orden: ”Vi har klarat av att visa Dödahavsrullarna, så med vårt museums standard är Lucy inte särskilt ömtålig.” En liten skillnad utgör kanske det faktum att Dödahavsrullarna är 2000 år gamla. Lucy har ytterligare ett par miljoner till på nacken. Bon voyage!

Posted in Politik at september 1st, 2007. Trackback URI: trackback

One Response to “Om fega islamistiska strutsar”

 1. september 3rd, 2007 at 06:45 #JoKa

  Så du menar att Luther har varit i farten hos Muslimerna också?

  ”Vad som förvånar mig är att det enbart tycks vara konst som intresserar nutida islamistiska protestanter.”

  Vilka källor har du till att det finns en muslimsk protestantism? Jag har sökt på diverse sökmotor utan att hitta någon referens till detta.

  Ett stort problem med Luther var just hans alkoholvanor. Dom flesta muslimer anser att man inte bör dricka alkohol.

  Omar: tja, de är islamister som protesterar. Alltså protestanter. Om än inte i teologisk mening.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>