“…än att alla får lida”

Kristna magasinet Ikon 1931 förtjänar all respekt. I nr 2/2007 intervjuas rasisten och sverigedemokraten David Kronlid. På tal om mänskliga rättigheter svarar Kronlid så här:

Reportern: Men om någon skickas tillbaka av misstag, riskerar den personen att bli torterade, eller kanske till och med dödad…

Kronlid: – Ja, men så får det vara i så fall. Hellre att vi gör några misstag än att alla får lida.

Senare i samma intervju förklarar Kronlid sin rasistiska syn på islam:

Reportern: Hur ser du ?som missionärsbarn? på mission i dag?

Kronlid: Det är bra. I alla fall om det är kristna som missionerar. Men ?…? vi borde förbjuda muslimer att missionera och bygga moskéer i Sverige.

Det skrämmer mig att det finns folk som fastnat i så idiotiska meningssystem som rasismen. Den enkla och genomskinliga retoriken må vara just lätt att ta till sig men den håller inte. För integrationen i Sverige går faktiskt framåt. Integrationen mellan svenska och utländska kulturer.

Det är assimilationen som är hotad. För det är assimilation rasister som Kronlid strävar efter. Problemet är att deras svenska är för kass för att de ska förstå skillnaden. Integration handlar om uppblandning: assimilation handlar om totalförändring.

Kronlid: Vi måste börja betona svenskhet istället för mångkultur. ?…? De borde sluta kyssa varandra på kinden, spruta på sig en massa parfym eller prata kaxig invandrarsvenska.

Praktiskt nog stämmer Kronlids fördomsfulla bild in på ungdomar i allmänhet. En ungdomsgeneration som influeras långt mer av massmedia än drygt 30-åriga David Kronlid från Örebro. Vilken fara löper egentligen blatteungdomar som kindpussas som svenska ungdomar med samma vanor slipper? Eller brat’s och fjortistjejer som också gillar att bada i parfym?

Framför allt undrar jag hur vi i Stockholm ska klassa norrlänningar, skåningar och gutefår som pratar kaxig dialekt. Stort tack till Hasse Boström och Mattias Karlsson på Ikon1931 för ett skönt repp.

Posted in böcker at juni 29th, 2007. Trackback URI: trackback

No Responses to ““…än att alla får lida””

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>