Kristna utan självkritik

”Varför ska vi prata om korståg och häxbränningar? Det är totalt meningslöst, jag som kristen på 2000-talet har ej något ansvar för dessa gärningar. Sverige håller idag på att avkristnas och tyvärr är du förblindad så du inte vill inse sanningen. Avkristningen sker genom media och diverse politiska partier där Socialdemokraterna är en drivande kraft i detta arbete.”

Daniel Bystedt från Linköping uttrycker sin frustration över att SVT använder sin position som fri nyhetsförmedlare för att granska kristendomen. Intressant åsikt uttryckt på Frälsis öppna diskussionsforum Blod&Eld.

Tack gode Gud för yttrandefriheten! Nu slipper frikyrkoextremerna dölja sina konspirationsteorier.


Viktor Åberg från Solna kritiserar min citering av Bystedt med orden: ”Om det inte är brottsligt så är det väldigt omoraliskt!” Thomas Bystedt från Linköping skriver ”…ditt sätt att fritt citera andra utan tillstånd är både frånstötande och sorgeligt. ?…? Tycker att detta är ett ovärdigt handlande och betende. Angående din blogg så anser jag att du snartast möjligt skall ta bort detta ”citat” från din blogg.”Själv anser jag att det ligger i allmänhetens intresse att den kristna extremismen kommer ut i dagsljuset. Vidare läser jag följande i rikes-lagen: ”22 ? Var och en får citera ur offentliggjorda verk i överensstämmelse med god sed och i den omfattning som motiveras av ändamålet.” (Lag 1993:1007)

Posted in Politik at mars 10th, 2007. Trackback URI: trackback

One Response to “Kristna utan självkritik”

  1. mars 10th, 2007 at 09:09 #JoKa

    Det är ett intressant och viktigt ämne som SVT kunde gjort något betydligt bättre utav än vad dom gjorde i existens tycker jag. Retoriken använde sig av någon form av parallellism med kommunism som jag inte tycker är uppenbar. Detta i kombination med dogmacaféintervjuer som gick ut på att kasta upp en kamera i ansiktet på någon för att sedan klippa bort allt som inte passade (läs. det mesta).

    Men grundfrågan är intressant tycker jag. För att anknyta till något närmare tycker jag att det är intressant att se hur samerna blivit behandlade av Sv.Kyrkan och Sv.Staten.

    När jag ställer frågan utifrån följande sätt:
    ”Om jag varit en av dessa präster som skulle ”frälsa” hedningarna i Sverige skulle jag ha gjort på något annat sätt än vad dom gjorde då?”

    Jag hoppas det men är inte så säker på det.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>