Äpplet & mobiltelefonen

Mitt svar på Veronica Wahlströms bloggpost om mobiltelefoner blev lite väl långt. Så jag passade på att göra en bloggpost av det.

Jag har inte tänkt på det tidigare men både min vita äppel-laptop och den matchande luren från Sony Ericsson säger nog en hel del om mig. De säger iaf en del om mitt designintresse. Kanske något litet om strävan att sticka ut – lite.

Telefonen minner om en bakgrund med allt för höga telefonkostnader och om kampen för att låsa upp telefonen. Bytte till om med mobiloperatör för att kunna ringa billigt till en snäv krets polare. Polare jag inte ens håller kontakten med längre.

Just telefonen i sig är inte så personlig längre. Förlorade mina viktigaste nummer med en annan telefon som försvann, nu lär jag mig nummer utantill istället.

Mobilkameran säger nog ingenting annat än att det följde med inbytestelefonen. Även om det verkar finnas på var telefon idag. Musiklistan speglar för tillfället mitt sinne: Sting, lovsång och svart gospel. Tänkte lägga över lite Bach (Johannespassionen) lagom till påskfastan men har inte kommit mig för.

Bland andra saker jag inte kommit mig för finner vi: tentapluggande, restuppgifter, matsedel och budget för nästa vecka (studentmat går att göra god), kvalitetstid med kissekatten. Mest (borde) vill jag nog ta tag i tentan; resten av mitt liv får vänta.

Evige Fader, bevara mig från att sälja min tid åt antikrist, världen eller prylar. Befria mig från mitt ägande och påminn mig att du ensam har friköpt min själ. Du ensam är värd att åtrå – du ensam är gratis (lat: nåd). Amen.

Posted in Personligt, Urklipp at februari 25th, 2007. Trackback URI: trackback

One Response to “Äpplet & mobiltelefonen”

  1. maj 27th, 2008 at 11:30 #studentrummet | Så förstår du Tre

    […] Operatörslåst av Tre […]

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>