Årets julklapp – ännu en Bibel!

Årets julklapp - en mp3-bibel?

Handelns Utredningsinstitut har så återigen presenterat vad man tror blir ”årets julklapp”. Den hedervärda titeln som förra året tilldelades den platta tv:n har i år något förvånande gått till ljudboken. Från handelns sida väntar man sig alltså att årets hårda paket ska innehålla ett tiotal timmar inlästa strofer av Helena von Zweigbergk, litteraturpristagaren Orhan Pamuk eller kanske ur Kotler:s klassiska ”Marketing Management”. Den som lever får som brukligt se – om HUI haft rätt i sin prognos.

Men det är inte första gången som kategorin böcker ryms i HUI:s prognosticering av vilken som blir julklappen med stort J. Senast 1999 utsågs ”boken” till årets julklapp. Den sekulära handeln valde däremot att mörka vilken titel som sålde mest den julen. 1999 var nämligen året då Bibel 2000 för första gången fick följa med ned i julklappskorgen. Och Bibeln sålde bra; mer än någon annan bok gjort på mycket länge. Närmare 1 miljon exemplar lär Bibel2000 ha sålts i under sina första månader i handeln.

När årets julklapp nu återigen är en bok, om än inläst, har också VoxBiblia släppt hela Bibel2000 i mp3-format. Så om du nu ändå tänker ge bort en audiobook – ge bort nåt folk faktiskt har nytta av. Ingen lär orka lyssna igenom Ulf Lundells ”Jack” mer än en gång… och det vore väl ändå ett slöseri med pengar.

Posted in böcker at november 19th, 2006. Trackback URI: trackback

No Responses to “Årets julklapp – ännu en Bibel!”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>