Gå och se… “Borat”

Borat the Movie

Om du, med stort sinne för galen humor, inte varit och sett ”Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan” ännu bör du avsätta tid för detta till helgen. Filmen är ett närmast obeskrivligt inferno av galenskaper från början till slut. Från första mötet med den påhittade kazakiska hemstaden till kidnappningsförsöket av kult-B-serien Baywatchs kvinnliga ideal. Från första missförståndet till den totala hemkomstkänslan i en amerikansk pingstförsamling… (Åhå – en kristen knytpunkt!) Borat är helt enkelt ett välregisserat människoöde kryddat med djupt nedsvärtad humor av lägsta kaliber.

Själv var jag nere i Stockholm och såg filmen under premiärfilmen (köpte de sista fyra biljetterna). Biobesöket i sig var helt klart anmärkningsvärt, råkade nämligen hamna en enda stol ifrån exet. Det är på något ännu galnare sätt en bekräftelse om Murphys lag om olyckliga sannolikheter. Hon verkade iofs mest skärrad av upplevelsen. Jag tog själv det inträffade med ro; att första gången vi ses på över ett år är när jag flyttat ifrån Stockholm. Att mitt sällskap för kvällen var idel trevliga människor förstärkte intrycket av att mötet med exet var en parentetisk händelse. Spenderade för övrigt mycken tid med att beundra det egna sällskapets tappra försök att inte skratta när humorn passerade något slags gräns för det politiskt korrekta.

Har du fortfarande inte bestämt dig – se trailern iaf.

Posted in film at november 15th, 2006. Trackback URI: trackback

No Responses to “Gå och se… “Borat””

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>