För ung för att bli präst?

Idag bokade jag intervjutid på Johannelund. Nervöst, iaf tills jag insåg att min svenska dög väl även när personen i andra änden av telefonledningen lät som meteorologen på TV4 – hon den norska.

Just som jag trodde att intervjun var enda nervösa momentet fick jag en härlig komplettering. ”Jo, förresten så tar vi nästan aldrig in folk direkt efter gymnasiet. Bara så du vet det.” Nog för att jag har hört det förut. Att unga präster inte tas på allvar och att det krävs erfarenhet av mer i livet än skola och kyrka.

Efter mina 7 år i olika både politik och sakfrågedebatt känns det trist att stämplas som ”en som behöver se annat än kyrkan.” Nåväl, mänskan spår – Gud rår och jag tar mig en Earl Greytår för att värma frusna och kalla leder.

Det blev nämligen åka av med, akta öronen, kyrkbåten. Omastade men iaf sjösatta m/s Tummelin åkte årets första onsdagstur i Flottsbrokanalen. Chiefade utan långkallingar – därav kölden.

– Imorgon – sångövning men innan det ska jag baka… Får se vad det blir sa snickarn och täljde av sig tummen.

Posted in Studier at april 26th, 2006. Trackback URI: trackback

No Responses to “För ung för att bli präst?”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>