Om Omar Ud-Din

 

Jag studerar till präst vid Uppsala Universitet och Johannelunds teologiska högskola. Uppvuxen i den lummiga tegelidyllen Vårby gård mellan gudstjänster och kojbyggen.

Med kristen mamma och muslimsk pappa växte jag upp utan att äta griskött. Varken större eller mindre var skillnaden mellan oss och svenssonfamiljerna (som egentligen var ålänningar & skogsfinnar) i lägenheterna bredvid.

Jag var under gymnasieåren aktiv socialdemokrat och röstar fortfarande rött, även om jag är bättre kompis med folkhems-Palme än buffel-Persson.

När jag behöver en paus från religionsvetenskapen hänger jag gärna i köket. Där får hjärnan vila medan sinnesintrycken tar över . Älskar känslan av bröddeg eller kletig köttfärssmet mot knogarna, nästan lika mycket som jag gillar att tvätta händerna.

2 Comments Flöde för kommentarer

  1. Mikael Andersson (8 oktober, 2011, 04:18). Svara

    Intressant, men en kommande präst som heter Omar!
    Något som kommer att bidra till en mer öppen kyrka och öppen syn på kristen tro.

    • Omar Ud-Din (8 oktober, 2011, 05:52). Svara

      Att ha ett muslimskt namn är inget hinder för att vara kristen eller plugga till präst. Däremot är det en självklarhet att jag delar Svenska kyrkans tro och värderingar. Min bakgrund i en annan kultur än den svenska innebär förhoppningsvis att jag har en större öppenhet för folk som har en annan tro än jag själv. Men för egen del litar jag på Jesu ord i Johannes 14 där han säger ”Jag är vägen, sanningen och livet.”

Add a Comment